Sockerfria banan och äppelmuffins

Serverar: 10 portioner

Sockerfria muffins med härlig smak av äpple, banan, kanel och kardemumma. Frukten och yoghurten ger muffinsarna en god smak och bra konsistens.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 mogna bananer
  • 2 äpplen
  • 75 g smör
  • 1 ½ tsk kanel
  • 1 tsk nymald kardemumma
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl naturell yoghurt, 3%
  • Garnering
  • Ca 1 dl mandelflarn
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret. Vispa äggen pösigt i en bunke. Riv äpplena, mosa bananerna med en gaffel och blanda dem med de rivna äpplena.
    3. Tillsätt smält smör, kanel, kardemumma, bakpulver och de uppvispade äggen. Blanda försiktigt ihop allt. Tillsätt vetemjöl, havregryn och yoghurt. Rör ihop allt till en smet.
    4. Placera ut muffinsformar på en plåt och fördela smeten i dem. Strö över mandelflarn.
    5. Grädda muffinsen i nedre delen av ugnen i 15-18 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben