Sockerfria banan och äppelmuffins
Sockerfria muffins med härlig smak av äpple, banan, kanel och kardemumma. Frukten och yoghurten ger muffinsarna en god smak och bra konsistens.
Ingredienser
2 ägg
2 mogna bananer
2 äpplen
75 g smör
1 ½ tsk kanel
1 tsk nymald kardemumma
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl naturell yoghurt, 3%
Garnering
Ca 1 dl mandelflarn
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret. Vispa äggen pösigt i en bunke. Riv äpplena, mosa bananerna med en gaffel och blanda dem med de rivna äpplena.
- Tillsätt smält smör, kanel, kardemumma, bakpulver och de uppvispade äggen. Blanda försiktigt ihop allt. Tillsätt vetemjöl, havregryn och yoghurt. Rör ihop allt till en smet.
- Placera ut muffinsformar på en plåt och fördela smeten i dem. Strö över mandelflarn.
- Grädda muffinsen i nedre delen av ugnen i 15-18 minuter. Låt dem svalna på ett galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)