Ett recept från Matklubben som jag modifierat. Nötter och choklad gör den här browniesarna goda trots att det är sockerfritt.
Ingredienser
100 g margarin eller smör
100 g mörk choklad, minst 86 % eller sockerfri choklad
1 dl nötkärnor
0,5 dl hackad mandel
2 ägg
2 dl sötningsmedel (t.ex. canderell)
1 ½ dl ljust och milt fullkornsmjöl
1 tsk bakpulver
Man får tacka för ett kanon recept! Både min svägerska och svärmor är diabetiker och jag tycker att det är svårt att variera det sockerfria utbudet på fika bordet. Igår bjöd jag på dessa brownies och de blev verkligen uppskattade. Även då som inte är diabetiker ville testa och gilla dem verkligen. Jag kompletterade med grädde, sockerfriglass, jordgubbar och vindruvor. (Själv vågade jag inte testa då jag är känslig mot nötter och mandel i dessa pollen tider.) Detta recept kommer jag verkligen att göra om!!!
Hej! Har nu bakat dina sockerfria brownies. Blev väldigt goda men inte så höga och lite smuliga. Kanske jag gjorde något fel?? Kram från Sivan52