Sockerhjärtan - glutenfritt

Serverar: 35 portioner

Det är viktigt att du inte kavlar de här kakorna för tunt, då flyter de ut och gräddas för hårt. Gör en provkaka eller chansa på att kavla till 3–4 mm tjocklek.

Ingredienser

  • 100 g kylskåpskallt smör/margarin
  • 2 1/2 dl glutenfri mjölmix, ex Lailas mix
  • 1/2 dl kallt vatten
  • Till kavlingen
  • 3/4–1 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º.
    2. Skär fettet i sockerbitsstora bitar och lägg i mjölmixen. Finfördela fettet för hand eller i maskin till en grynig massa. Tillsätt vattnet och forma till en deg eller ställ in bunken direkt i kylen ca 1 timme.
    3. Dela degen i 3–4 bitar och strö ut socker i ett täckande lager på bordet. Kavla ut till 3–4 millimeters tjocklek eller bara till en provkaka och grädda. Har du kruskavel kan du använda den.
    4. Ta ut hjärtan med mått allt eftersom degen är kavlad. Grädda kakorna mitt i ugnen till lagom färg och låt dem kallna på galler. De är försvinnande goda, nästa gång kanske du gör dubbel sats!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben