Sockerkaka med chokladhål

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 40 minuter

En mycket god kaka med smarrig chokladsås!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kokande vatten
  • 1 tsk bakpulver
  • Chokladsås
  • 100 g margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i resten av ingredienserna. Häll smeten i en rund form med avtagbar kant. Grädda ca 40 min. Låt kakan bli kall. Tryck ca 10-12 hål i kakan med baksidan av en trägaffel eller liknande.
    2. Chokladsåsen: Smält margarinet, blanda i de torra ingredienserna och sist grädden. Låt sjuda ett tag. Häll sedan chokladsåsen i hålen, lite åt gången, så det får sjunka in i kakan ordentligt. Obs att all sås ska hällas i hålen.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben