Sockerkaka med chokladrippel

Serverar: 1 portioner

En läcker chokladsockerkaka toppad med ljuvlig chokladkräm.

Ingredienser

  • 200 g osaltat, rumsvarmt smör
  • 2 ¼ dl socker
  • Rivet skal av ½ apelsin
  • 1 krm salt
  • 4 rumsvarma ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ msk kakao
  • 40 g mörk choklad
  • Chokladtopping
  • 150 g mörk choklad, 65%
  • 1½ dl grädde
  • 1 msk honung
  • Instruktioner

    1. Vispa smör, socker och apelsinskal vitt och luftigt. Använd gärna elvisp. Tillsätt salt och sedan äggen, ett i taget under kraftig vispning. Sikta ned mjöl och kakao. Blanda till en jämn smet och rör ner hackad choklad.
    2. Häll smeten i en smord form. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 50 minuter. Låt svalna.
    3. Hacka chokladen. Koka upp grädde och honung. Häll gräddblandningen över chokladen. MIxa med stavmixer eller blanda med en slickepott tills massan är slät. Låt stå i rumstemperatur i några timmar, gärna över natten.
    4. Värm toppingen över vattenbad tills den blir rinnig och häll över kakan.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben