Sockerkaka med fruktig olivolja

Serverar: 12 portioner

Olivolja i sockerkakan är lite annorlunda, men verkligen gott. 180 kalorier per portion

Ingredienser

  • 3/4 dl olivolja av fruktig typ, tex. Oliva fruttato, Zeta
  • 3/4 dl mellanmjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Smör och ströbröd till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, minst 1 ½ liter.
    2. Blanda olja och mjölk. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Tillsätt olivoljeblandningen och rör försiktigt. Sikta ner de torra ingredienserna genom en sil och blanda om.
    3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Vänd försiktigt kakan ur formen och låt svalna.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben