Sockerkaka med kaffesmak

En saftig och fin kaka.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk vatten
  • 1½ msk bryggmalet kaffe eller 3 tsk snabbkaffe
  • 2½ dl vetemjöl (150 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet på svag värme och låt det sedan svalna.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vattnet och det smälta matfettet tillsammans med kaffet och rör om väl.
    3. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt i smeten.
    4. Rör smeten jämn och häll den sedan i en smord och bröad form.
    5. Grädda kakan i ugn vid 175 grader i 3/4 - 1 timme.
    6. Låt kakan svalna några minuter och stjälp sedan upp den. Låt den kallna under formen.
    7. Tips! För att göra kakan festligare kan man glasera den med kaffeglasyr, dvs florsocker utrört med kallt, starkt och nybryggt kaffe.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben