Sockerkaka med päronmums

Tid: 1 timme 15 minuter

Det här blev gott, så jag delar med mig.

Ingredienser

  • 2 ekologiska ägg
  • 2 kkp socker
  • 1 dl creme fraiche
  • 3 dl ekologiskt vetemjöl
  • 125 g ekologiskt smör
  • 1,5 tsk vanillinsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 stort päron
  • muscovadosocker
  • 1-2 tsk kardemumma
  • några klickar ekologiskt smör
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner creme fraiche. Smält smöret. Blanda vetemjölet med bakpulver och vanillinsocker. Rör ner torrvarorna och sedan det smälta smöret. Häll smeten i smörad och ströbröad form. Skala och klyfta päronet, lägg klyftorna på smeten som strålar från solen. Pudra kardemumma över, strö muscovadosocker över och lägg några klickar smör över. Grädda i ugn på 175 grader i 45-55 minuter.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben