Sockerkaka med vaniljfyllning

Serverar: 12-15 portioner

Denna superenkla kaka har jag gjort många, många gånger och är alltid lika uppskattad.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 dl kokhett vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 100 gr smör
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°
    2. Ägg och socker vispas mycket pösigt. Därefter tillsättes vatten, mjöl och bakpulver. Häll i smord form och grädda i 30 min.
    3. Under tiden kokas smör och mjölk i cirka 2 min i en kastrull och när denna har tagits från värmen vispas vaniljsockret i.
    4. Dela den ljumma kakan i två delar och dränk bottnarna med fyllningen, lägg därefter ihop bottnarna igen och låt svalna. Sikta florsocker över kakan och servera.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (3)

    gunsan41 28 mars 2008

    detta måste väl vara receptet på "Sverigekakan" ?? den är jätte god

    birlar61 26 oktober 2008

    Denna sockerkaka har vi gjort otaliga gånger. Alltid mycket god och poppulär. Vi brukar även använda detta recept som tårtbotten. Vi delar då kakan i tre delar. En med vaniljfyllningen och den andra med bär och lite grädde. Tårtan blir saftig och hög.

    eva_jonte 2 juni 2010

    Kan man göra den några dagar innan och frysa in den?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben