Sockerkaka med vaniljfyllning
Serverar: 12-15 portioner
Denna superenkla kaka har jag gjort många, många gånger och är alltid lika uppskattad.
Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
1 dl kokhett vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning
100 gr smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°
- Ägg och socker vispas mycket pösigt. Därefter tillsättes vatten, mjöl och bakpulver. Häll i smord form och grädda i 30 min.
- Under tiden kokas smör och mjölk i cirka 2 min i en kastrull och när denna har tagits från värmen vispas vaniljsockret i.
- Dela den ljumma kakan i två delar och dränk bottnarna med fyllningen, lägg därefter ihop bottnarna igen och låt svalna. Sikta florsocker över kakan och servera.
Liknande recept
Kommentarer (3)
detta måste väl vara receptet på "Sverigekakan" ?? den är jätte god
Denna sockerkaka har vi gjort otaliga gånger. Alltid mycket god och poppulär. Vi brukar även använda detta recept som tårtbotten. Vi delar då kakan i tre delar. En med vaniljfyllningen och den andra med bär och lite grädde. Tårtan blir saftig och hög.
Kan man göra den några dagar innan och frysa in den?