Sockerkaka på flytande margarin

Serverar: 10 portioner

Tid: 50 minuter

Enkel och smidig sockerkaka på flytande margarin.

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ dl mjölk
  • ½ dl flytande margarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Gärna med elvisp. Blanda i resterande ingredienser. Tips: tag ½ dl mjölk i dl-måttet och fyll upp med ½ dl flytande margarin då margarinet inte fastnar i måttet. Vispa gärna med elvisp till en slät smet. Smöra och bröa en form häll i smeten i formen och grädda i mitt i ugnen ca 40 min. Prova med sticka och se så den ej är kladdig. Låt svalna och ät med välbehag.
    3. Kan smaksättas med : 2 mosade bruna bananer eller spara halva smeten och tillsätt 1½ msk cacao som vispas i smeten som sedan hälls i formen ovanpå den vanliga smeten innan gräddning då du får en fin choklad och socker kaka som blir två färgad.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben