Sockerkaka på pumpa

Den var jättegod!

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 50 g kesella kvarg 1 % fett
  • 2.5 dl socker
  • 3 ägg
  • 250 g pumpa riven
  • 150 g morot rivna på finaste delen på rivjärnet
  • 3 dl vetemjöl siktas ner i smeten
  • 2 tsk bakpulver rör ut i mjölet
  • 3 tsk kanel rör ut i mjölet
  • Glasyrkräm
  • 250 g kesella kvarg 1 % fett
  • 25 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skala och finriv pumpa och morötter. Rör 50 g smör, 50 g kesella och strösockret poröst. Rör ner äggen ett i taget, rör ner morötterna och pumpan i smeten.
    3. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och sikta ner det i smeten.
    4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
    5. Smält 25 gram smör till glasyrkrämen och låt det svalna. Blanda florsocker och vaniljsocker. Rör ner sockerblandningen och Kesellan i smöret och vaniljsocker och ställ krämen i kylen.
    6. Stjälp upp kakan på ett galler och låt den kallna.
    7. Bred ut glasyrkrämen över kakan när den svalnat och låt den stå i kylen till serveringen. Garnera med något iögonfallande, exempelvis strimlat apelsin- och citronskal.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben