Sockerkakstårta med kolasås.

Sött och gott

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 /2 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Kolasås
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 4 msk sirap
  • GARNERING
  • Vispgrädde
  • Cacao
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölsorterna blandat med bakpulver. Häll smeten i en ganska stor, smord och bröad bakform. Grädda i ugnen i 225° i ca 20 min. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
    2. Dela kakan på mitten. Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull och låt den sjuda tills den tjocknat lite. Bred såsen mellan bottnarna och lägg ihop kakan. Garnera med vispad grädde och sikta över cacao.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben