En god och annorlunda söndagsmiddag av mört kalkonkött med kryddig löksås. Enkelt, gott och kalorisnålt.
Ingredienser
1 kg kalkonbröst
½ liter vitt vin
1 msk soja
1 msk timjan
1 tsk oregano
2 vitlöksklyftor
5 gula lökar
Salt
Peppar
2 msk olja
Instruktioner
- Blanda vitt vin, soja, timjan och oregano i en stor skål. Skala och pressa ner vitlöksklyftorna. Skala och skiva löken i tunna skivor, dela skivorna i halvcirklar och blanda ner dem i marinaden. Salta, peppra och blanda väl.
- Spola av kalkonbrösten i kallt vatten. Lägg dem i marinaden, täck över skålen och marinera i kylskåp över natten. Köttet bör vara fullständigt täckt av marinaden. Om det behövs mer vätska så häll på mera vitt vin.
- Ta ut köttet ur marinaden dagen därpå. Torka av köttet med en bit hushållspapper. Sila marinaden och ta vara på vätska och lök. Sätt ugnen på 200 grader.
- Värm upp oljan i en ugnsfast gryta och bryn köttet kraftigt runt om. Salta och peppra. Tillsätt löken och bryn den tills den är gyllengul. Häll över marinaden. Täck över med lock och ställ in i ugnen i 35 minuter.
- Ta kalkonen ur grytan och låt köttet vara kvar i avstängd och lätt öppen ugn i 10 minuter. Sjud upp ca 1/3 av skyn till sås och smaka av med salt och peppar. Skiva upp kalkonen och servera tillsammans med såsen på förvärmda tallrikar.
Liknande recept
Kommentarer (0)