Söndagsstek av kalkon

Serverar: 4 portioner

En god och annorlunda söndagsmiddag av mört kalkonkött med kryddig löksås. Enkelt, gott och kalorisnålt.

Ingredienser

  • 1 kg kalkonbröst
  • ½ liter vitt vin
  • 1 msk soja
  • 1 msk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 gula lökar
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk olja
  • Instruktioner

    1. Blanda vitt vin, soja, timjan och oregano i en stor skål. Skala och pressa ner vitlöksklyftorna. Skala och skiva löken i tunna skivor, dela skivorna i halvcirklar och blanda ner dem i marinaden. Salta, peppra och blanda väl.
    2. Spola av kalkonbrösten i kallt vatten. Lägg dem i marinaden, täck över skålen och marinera i kylskåp över natten. Köttet bör vara fullständigt täckt av marinaden. Om det behövs mer vätska så häll på mera vitt vin.
    3. Ta ut köttet ur marinaden dagen därpå. Torka av köttet med en bit hushållspapper. Sila marinaden och ta vara på vätska och lök. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Värm upp oljan i en ugnsfast gryta och bryn köttet kraftigt runt om. Salta och peppra. Tillsätt löken och bryn den tills den är gyllengul. Häll över marinaden. Täck över med lock och ställ in i ugnen i 35 minuter.
    5. Ta kalkonen ur grytan och låt köttet vara kvar i avstängd och lätt öppen ugn i 10 minuter. Sjud upp ca 1/3 av skyn till sås och smaka av med salt och peppar. Skiva upp kalkonen och servera tillsammans med såsen på förvärmda tallrikar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben