Kan en dessertpaj innehålla getost? Javisst, med en syrlig färskost blir det en mycket fräsch och spännande smakkombination som kommer att utmana dina smaklökar.
Ingredienser
Ca 400 g djupfryst smördeg, gärna rund
Fyllning
4 ägg
Skal och saft av två citroner
2 dl strösocker
2 dl crème fraiche
150 g färskost av getmjölk
200 g hallon och/eller björnbär
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Tina smördegen och om det behövs, kavla ut den till en ca 3-4 mm tjock platta.
- Lägg smördegen i en pajform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
- Vispa upp äggen. Pensla sedan pajskalet med lite av äggvispet.
- Grädda smördegen ca 10 minuter. Ta ut pajskalet och sänk ugnsvärmen till 150 grader.
- Blanda samman citronskal och citronsaft med socker och rör tills sockret har lösts upp. Rör ner crème fraiche och resten av äggvispet, blanda väl.
- Häll citronsmeten i det förgräddade pajskalet och smula över getosten i centimeterstora klumpar.
- Grädda pajen ca 45 minuter eller tills fyllningen nästan stelnat helt. Servera pajen tillsammans med hallon och/eller björnbär.
- Har du svårt att få tag i färskost gjord av getmjölk så går det bra att istället använda motsvarande mängd philadelphiaost eller annan liknande färskost.
Liknande recept
Kommentarer (0)