Söt och kryddig äppleruta

Serverar: 8 portioner

De ljuvliga rutorna är fyllda med saftigt äpple och söta russin.

Ingredienser

  • 4 fasta äpplen, skalade, urkärnade och skurna i tunna klyftor
  • 2½ dl strösocker + 2 msk strösocker
  • 4 dl fint vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk mald muskot
  • ½ tsk mald ingefära
  • 125 g margarin
  • 2 lätt ihopvispade ägg
  • 1½ dl mjölk
  • 1 dl russin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form som är 30x20 cm med margarin.
    2. Lägg äppleklyftorna i en kastrull med 1 dl strösocker och 2 msk vatten. Koka upp på hög värme, ta av från värmen och rör om. Låt äpplena dra i lagen tills de är mjuka. Låt svalna.
    3. Sikta ner mjöl, bakpulver, muskot och ingefära i en skål. Vispa ihop margarin och 1½ dl socker med en elvisp till en vit och fluffig smet. Vispa ner äggen och mjölken. Rör ner de torra ingredienserna till en slät smet.
    4. Bred hälften av smeten på botten av formen. Lägg på russin och äpplen i ett jämnt lager. Bred över resten av smeten och strö över 2 msk strösocker.
    5. Grädda 40-45 minuter tills gyllene. Låt svalna i formen och skär upp i rutor och servera.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben