Sötad yoghurt med vanilj, karamelliserade päron smaksatt med lime

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Fräsch dessert!

Ingredienser

  • Sötad yoghurt
  • 4 dl matyoghurt (turkisk eller grekisk går också bra)
  • 4 msk florsocker
  • 1 vaniljstång, fröna från stången
  • Karamelliserade päron
  • 2 päron
  • 1 ½ dl socker
  • 1 msk limesaft
  • 2 msk vatten
  • Garnering
  • 1 päron
  • 50 g bondkakor
  • 1 lime
  • 1 kruka citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Blanda yoghurt med florsocker. Dela vaniljstången på längden och gröp ur fröna. Blanda med yoghurten.
    2. Skala och skär päronen i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna. Häll i socker och tillsätt sedan limesaften. Låt smälta. Skaka lätt på stekpannan ibland (rör inte med sked!) då och då tills det blir brunt och karamelliserat. Lägg i päronen och låt koka med ca 3-4 minuter tills de är mjuka. Tillsätt 2 msk vatten när det är klart.
    3. Skala och skär det päron som ska användas till garnering i bitar. Hacka kakorna fint.
    4. Lägg upp yoghurt, karamelliserade päron, råa päron, kaksmulor och riv över limeskal. Garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben