Sötpotatis med salvia och chorizo

Serverar: 4 portioner

En vegetarisk variant är enkelt ordnad: Uteslut korven och stek svamp eller halloumi som tillbehör.

Ingredienser

  • 750 g sötpotatis
  • 1 liten knippa salvia
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 rödlökar (200 g)
  • 1 citron, gärna ekologisk
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 korvar, gärna kryddiga, t ex chorizo eller bratwurst (200 g)
  • 1/2 påse babyspenat (à 80 g)
  • Fetaoströra
  • 100 g fetaost, t ex örtmarinerad
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Borsta sötpotatisen väl under rinnande vatten och skär den i klyftor. Blanda med salvian och hälften av oljan på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.
    3. Skala och klyfta löken. Skrubba citronen väl i ljummet vatten och finstrimla skalet. Blanda lök och citronskal med resten av oljan i en bunke. Salta och peppra. Skär korven i bitar och blanda i. Lägg lök- och korvblandningen bredvid potatisen. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.
    4. Mosa fetaosten med citronjuice.
    5. Lägg löken och korven i en skål, vänd ner spenaten. Servera med potatisklyftorna och fetaoströran.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben