Sötpotatissoppa med lax

Serverar: 4 portioner

Ett GI-recept! Det passar alldeles utmärkt bra med lax till denna soppa!

Ingredienser

  • 400 g färsk lax
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 5 dl vatten
  • 400 g sötpotatis
  • 1 förpackning tjock kokosmjölk
  • 1 bit färsk ingefära
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk koriander
  • Lime, pressad saft av
  • Instruktioner

    1. Börja med att skära laxen i små kuber och lägg i en kastrull. Koka upp vatten och häll över laxen. Salta lätt och låt stå med lock på i ca 15 minuter.
    2. Hacka löken och vitlöken fint och fräs några minuter i rapsolja i en kastrull. Tillsätt vatten och låt koka upp.
    3. Skala sötpotatisen och skär den i små bitar. Koka dem mjuka och mixa sedan till en slät konsistens. Tillsätt kokosmjölk och låt det hela bli varmt igen.
    4. Riv ingefäran fint på ett rivjärn, tillsätt den i soppan och smaka av med salt och peppar.
    5. Servera soppan med laxbitarna, gärna färsk koriander och pressad lime.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben