Sötsura grönsaker (Phad Phak Priew Wan)

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 10 minuter

Gott som huvudrätt eller som tillbehör

Ingredienser

  • ½ gurka
  • ½ ananas, skalad
  • 1 medelstor ruta hård bönpasta
  • 1 grön paprika, valfritt
  • 3 vitlöksklyftor, stötta
  • 3 msk vegetabilisk olja
  • 1 stor lök, skivad
  • 1-2 tärnade tomater
  • 1 msk ljus sojasås
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk farinsocker
  • Instruktioner

    Skär gurkan på längden i 4 delar och skär dessa sedan i längder om c:a 5 cm. Tärna ananasen, skär bönpastan i små bitar och paprikan i strimlor. Stek vitlöken i oljan tills den är brynt. Tillsätt löken och bönpastan, fortsätt steka tills löken blivit mjuk. Tillsätt ananas, gurka, tomat, sojasås, salt, socker och grön paprika, stek tillsammans med de övriga ingredienserna i 2-3 minuter. Om blandningen blir för torr tillsätts lite vatten. Servera omedelbart.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Cassiopeya 22 september 2011

    Var får man tag på bönpasta?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben