Sötsyrliga rutor med grapefrukt och citron

Serverar: 12 portioner

Ojoj, när man gräver i högarna här hemma hittar man saker vill jag lova! Det här receptet är från ICA-Kuriren nr 7/09.

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ msk socker
  • 125 g kylskåpskallt smör
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Saft av 1 medelstor grapefrukt
  • Saft av 1 citron
  • Finrivet skal av 1 citron
  • Garnering
  • Ev florsocker
  • Instruktioner

    1. Botten: Blanda mjöl och socker och tillsätt det kalla smöret i bitar. Nyp ihop till en deg eller kör snabbt ihop i matberedare.
    2. Klä en ugnsform, ca 21x21 cm, med bakplåtspapper. Tryck ut degen i ett jämnt lager i hela formen. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 10 minuter tills den börjar få färg.
    3. Fyllning: Rör under tiden ihop ägg och socker. Vispa ned mjöl och vaniljsocker och därefter grapefruktsaft och citronsaft och skal. Häll fyllningen i formen och grädda ca 12 minuter, tills kakan har stannat men fortfarande är litet kladdig.
    4. Låt svalna och lyft sedan försiktigt upp kakan ur formen. Skär i rutor och pudra ev med litet florsocker. Förvara svalt fram till serveringen.

    Liknande recept

    4.6
    30-35
    66

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben