Sofias skinkstek med kryddig cidersås

Serverar: 4-6 portioner

Det här är ett recept från ICA-Kuriren nr 43/09, avdelning "Läsarfavoriten". Jag älskar fläskkött i alla former och den här steken ska prövas så snart jag får tillfälle.

Ingredienser

  • Ca 1 kg benfri skinkstek
  • 3-5 schalottenlökar
  • 3 stora syrliga äpplen
  • 2 morötter
  • 1 tsk gula senapsfrön, stötta
  • 2 lagerblad
  • 1 bit kanelstång
  • 1/2 tsk torkad dragon
  • 4 dl äppelcider
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 tsk kanel, mald
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Marinera steken med grovskurna grönsaker, kryddor och cider 4 timmar i kylen. Torka av steken, salta, peppra och bryn den runt om i smör i en stekgryta. Sila av och spara cidern.
    2. Fräs grönsaker och kryddor med tomatpuré och lägg steken ovanpå. Häll på cidern tills den knappt täcker grönsakerna. Sjud under lock till ca 70° innertemperatur. Ta upp och låt vila i folie.
    3. Mixa grönsakerna med sky, fond, kanel och ev mer cider till en tjock sås. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben