Sojakorv med buljong och kryddkokta grönsaker

Serverar: 4 portioner

En härlig vegetarisk middag som går snabbt att göra.

Ingredienser

  • 400 g sojakorv
  • 1 knippe morot
  • 1 knippe färsklök
  • 1 purjolök
  • ½ rotselleri
  • 100 g mandelpotatis
  • 2 lagerblad
  • 4 vitpepparkorn
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 msk senap
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk senapsfrön
  • 1 citron
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala och skär grönsakerna i cm stora bitar. Tvätta och dela mandelpotatisen i mitten. Koka upp grönsaksbuljongen och tillsätt lagerblad, timjan och vitpepparkorn.
    2. Lägg i potatis och koka upp. Lägg ner alla grönsaker i buljongen och låt allt sjuda i ca 30 minuter. Tillsätt sojakorven efter ca 15 minuter. Salta efter smak.
    3. Koka senapsfrön i vatten i 5 minuter. Kyl sedan ner och blanda majonnäs,senap och senapsfrön. Smaka av med salt och citronsaft.
    4. När potatisen är färdigkokt och alla grönsaker är varma så är det klart att servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben