Sojastekt lax med paksoi och sockerärter

Serverar: 4 portioner

Hittar du inte paksoi i din butik kan den ersättas med späd vitkål.

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé /á 150 g)
  • Sojamarinad
  • 1 dl japansk soja
  • 1 msk honung
  • 1½ msk finhackad färsk ingefära
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal olek
  • 1 tsk sesamolja
  • Grönsaker
  • 1 knippa salladslök
  • 4 paksoi
  • 1 ask sockerärter (200 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • ½ tsk salt
  • Tillbehör
  • Bulgur eller ris
  • Instruktioner

    1. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg laxen i marinaden och låt marinera 15-30 min i rumstemperatur.
    2. Grönsaker: Skölj och strimla salladslök och paksoi. Ansa sockerärterna.
    3. Stek laxen i en panna på medelstark värme 2-3 min per sida.
    4. Woka grönsakerna i en varm panna med rapsolja och sesamolja. Krydda med salt.
    5. Servera laxen med grönsakerna och bulgur eller ris. Använd marinaden som sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben