Apelsinsåsen är smaksatt med lavendelhonung och apelsinblomsvatten, det passar perfekt till den saftiga frukten. En lättare dessert med mycket smak. Du kan hitta apelsinblomsvatten och rosenvatten i specialbutiker för kryddor.
Ingredienser
4 apelsiner
3 dl färskpressad apelsinjuice
1½ dl florsocker
4 msk lavendelhonung
1 msk apelsinblomsvatten eller rosenvatten
100 g sötmandel, oskalad
Myntablad till garnering
Instruktioner
- Skölj och skrubba apelsinerna ordentligt. Skala apelsinen med en vass kniv. Spara skalet. Skär bort den vita hinnan från skalet med hjälp av kniven och släng den.
- Strimla apelsinskalet mycket fint. Lägg skalet i en kastrull, täck med kallt vatten. Låt koka upp långsamt på svag värme och låt koka två minuter. Låt skalen rinna av väl och torka dem mellan två ark hushållspapper.
- Blanda apelsinjuice, florsocker och honung i en kastrull. Tillsätt apelsinskalet. Koka upp och låt sjuda 15 minuter tills apelsinskalet är genomskinligt.
- Ta av kastrullen från värmen och rör ner apelsinblomsvattnet. Skiva apelsinerna i 1 cm tjocka skivor och lägg upp skivorna fint på fyra tallrikar. Ringla öve såsen.
- Täck över tallrikarna med plastfolie och kyl i två timmar. Skålla och skala mandeln och hacka den grovt. Strö mandeln över apelsinerna och garnera med mynta före servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)