Solgul apelsindessert

Serverar: 4 portioner

Apelsinsåsen är smaksatt med lavendelhonung och apelsinblomsvatten, det passar perfekt till den saftiga frukten. En lättare dessert med mycket smak. Du kan hitta apelsinblomsvatten och rosenvatten i specialbutiker för kryddor.

Ingredienser

  • 4 apelsiner
  • 3 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1½ dl florsocker
  • 4 msk lavendelhonung
  • 1 msk apelsinblomsvatten eller rosenvatten
  • 100 g sötmandel, oskalad
  • Myntablad till garnering
  • Instruktioner

    1. Skölj och skrubba apelsinerna ordentligt. Skala apelsinen med en vass kniv. Spara skalet. Skär bort den vita hinnan från skalet med hjälp av kniven och släng den.
    2. Strimla apelsinskalet mycket fint. Lägg skalet i en kastrull, täck med kallt vatten. Låt koka upp långsamt på svag värme och låt koka två minuter. Låt skalen rinna av väl och torka dem mellan två ark hushållspapper.
    3. Blanda apelsinjuice, florsocker och honung i en kastrull. Tillsätt apelsinskalet. Koka upp och låt sjuda 15 minuter tills apelsinskalet är genomskinligt.
    4. Ta av kastrullen från värmen och rör ner apelsinblomsvattnet. Skiva apelsinerna i 1 cm tjocka skivor och lägg upp skivorna fint på fyra tallrikar. Ringla öve såsen.
    5. Täck över tallrikarna med plastfolie och kyl i två timmar. Skålla och skala mandeln och hacka den grovt. Strö mandeln över apelsinerna och garnera med mynta före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben