Solgult långpannebröd

Serverar: 40 portioner

Gott och nyttigt

Ingredienser

  • 1 liter mjölk
  • 5 dl havregryn
  • 100 g färsk jäst eller 2 påsar torrjäst
  • ½ dl matolja
  • 1 burk kesella mager ( 250g)
  • ½ dl honung
  • 2 tsk salt
  • 3 dl riven morot
  • 2-2.2 liter vetemjöl
  • Instruktioner

    Hetta upp mjölken och häll den över havregrynen låt stå och svälla i ca 10 min eller tills mjölken svalnat till 37 grader. Rör ut jästen i lite av blandningen och häll tillbaka. Tillsätt olja, kesella, honung, salt ,morötter och det mesta av mjölet arbeta degen väl, den ska vara lös. Låt jäsa under duk i ca 30 min. smörj 2 långpannor och fördela degen så att den täcker botten. Pricka degen med en gaffel. Låt jäsa under duk i ca 30 min. Grädda i 225 grader i ca 12-15 min. När brödet svalnat dela det i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mariaj13 6 september 2011

    Vilket toppenbröd! Favoriten just nu. Lätt att göra. Gott. Saftigt. Känns ej torrt efter att ha legat uppe en dag. Lätt att byta ut vetemjöl mot dinkelsikt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben