Solgul Höstgryta

Serverar: 4 portioner

Lite pill, men det är det värt.

Ingredienser

  • 1 kg Potatis
  • 1 Blomkålshuvud
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 2-4 chilifrukter
  • 1 tsk senapsfrön eller korianderfrön
  • 1-2 pkt saffran
  • 1 tsk spiskummin
  • grönsaks eller kycklingbuljong
  • 1 1/5 dl röda linser
  • 1-1½ dl kokosmjölk
  • Salt
  • Peppar
  • ½-1 tsk koriander
  • Olja eller smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Skär potatisen i klyftor eller tjocka skivor. Låt skalet vara kvar om den är färsk. Dela upp blomkålen i buketter. Fräs under omrörning tillsammans med spiskummin, krossad vitlök och fänkålsfrön. Häll på ett par dl buljong och koka 10-15 minuter med finstrimlad chili och saffran.
    2. Koka under tiden de sköljda linserna i buljong och mixa med litet av buljongen till en tjock sås. Smaka av med salt och peppar.
    3. Blanda de mixade linserna i den gula grytan tillsammans med kokosmjölken. Smaka av med salt, peppar och koriander. Låt puttra några minuter så att smakerna blandas.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben