Solgul kyckling med saffran

Serverar: 4 portioner

Kyckling får en exotisk och frisk smak om man serverar den med apelsin, både som steksky och garnering.

Ingredienser

  • 1 färsk kyckling, ca 1 kg
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 apelsiner
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 g saffran, 1 pkt
  • 2 msk olja
  • 3 dl hönsbuljong
  • 2 tsk arrowrot eller potatismjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 knippa persilja
  • Instruktioner

    1. Klipp eller skär kycklingen i två halvor. Smörj en ugnssäker form med matfett. Riv skalet från en av apelsinerna. Strö ut det i formen.
    2. Lägg kycklinghalvorna i formen, gnid in dem med saften från en apelsin, strö över rikligt med salt och peppar.
    3. Sätt in kycklinghalvorna i 175 grader ugnsvärme. Blanda saffran och olja. Pensla kycklinghalvorna då och då under stekningen men spara minst ½ msk av saffransoljan till smaksättning av såsen. Beräkna ca 45 minuter till stekningen.
    4. Koka upp buljongen. Smaka av med saften av en apelsin, saffransolja och salt. Rör ut arrowroten i 2 msk kallt vatten och red av såsen. Låt såsen koka upp under vispning.
    5. Skär kycklinghalvorna mitt itu och garnera med apelsinskivor och persiljekvistar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben