Solroskavring i långpanna
Lätt och baka, den är supergod. Blir tre rejäla bröd på en sats i långpannan. Ide´ till detta bröd fick jag efter Evas dagiskavring.
Ingredienser
14 dl filmjölk eller lättfil
19 dl rågsikt
6 dl dinkel fullkornsmjöl
3 dl mörk sirap
6 tsk bikarbonat
4 ½ tsk bakpulver
½ - 1 msk kardemumma
½ . 1 dl hela linfrö
1 påse ( 200 g ) solrosfrö
Instruktioner
- Blanda ihop alla ingredienserna i en stor bunke.
Rör om försiktigt tills allt har blandats väl.
- Lägg bakplåtspapper i långpannan. Häll den kletiga smeten i långpannan. Bred ut den jämt över hela .
- Grädda i 150 grader i 1 timme , därefter sänker du ugnen till 100 grader och gräddar ytterligare 1 timme.
- Stäng ugnen och låt brödet stå ytterligare i 15 minuter med ugnsluckan öppen.
Låt svalna under långpannan.
- Tips:
Tag kardemumma och linfrö efter eget tycke och smak.
Du kan använda vanlig sirap också.
Detta bröd går utmärkt att frysa.
Liknande recept
Kommentarer (7)
Oj, som det kan bli. Helt plötsligt kommer en av dina söner på besök och har en bit bröd med, så nu har jag smakat det och det var jättegott.
jättego har ätit en hel
supergo smaka den
mmmm gott som bara den har med mig i lastblen den håller sig mjuk i flera dagar
Den ska jag baka fler gånger den e jättego eller får du baka den igen mossan.
Ja, då fåf jag ochså baka den. KramSEA
Enkelt, smidigt och fantastisk gott bröd. Det var inte sista gången som det brödet bakades. Klart en 5:a. Tack för receptet. Kram Disen