Solroskavring i långpanna

Serverar: 3 portioner

Lätt och baka, den är supergod. Blir tre rejäla bröd på en sats i långpannan. Ide´ till detta bröd fick jag efter Evas dagiskavring.

Ingredienser

  • 14 dl filmjölk eller lättfil
  • 19 dl rågsikt
  • 6 dl dinkel fullkornsmjöl
  • 3 dl mörk sirap
  • 6 tsk bikarbonat
  • 4 ½ tsk bakpulver
  • ½ - 1 msk kardemumma
  • ½ . 1 dl hela linfrö
  • 1 påse ( 200 g ) solrosfrö
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienserna i en stor bunke. Rör om försiktigt tills allt har blandats väl.
    2. Lägg bakplåtspapper i långpannan. Häll den kletiga smeten i långpannan. Bred ut den jämt över hela .
    3. Grädda i 150 grader i 1 timme , därefter sänker du ugnen till 100 grader och gräddar ytterligare 1 timme.
    4. Stäng ugnen och låt brödet stå ytterligare i 15 minuter med ugnsluckan öppen. Låt svalna under långpannan.
    5. Tips: Tag kardemumma och linfrö efter eget tycke och smak. Du kan använda vanlig sirap också. Detta bröd går utmärkt att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    Evia 13 augusti 2008

    Oj, som det kan bli. Helt plötsligt kommer en av dina söner på besök och har en bit bröd med, så nu har jag smakat det och det var jättegott.

    sonny_ljung 14 augusti 2008

    jättego har ätit en hel

    Mobbaren91 14 augusti 2008

    supergo smaka den

    king200 14 augusti 2008

    mmmm gott som bara den har med mig i lastblen den håller sig mjuk i flera dagar

    Sandra-Louise 14 augusti 2008

    Den ska jag baka fler gånger den e jättego eller får du baka den igen mossan.

    SEAbjrpn 15 augusti 2008

    Ja, då fåf jag ochså baka den. KramSEA

    Disen 2 april 2009

    Enkelt, smidigt och fantastisk gott bröd. Det var inte sista gången som det brödet bakades. Klart en 5:a. Tack för receptet. Kram Disen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben