Solrospanerad fisk med pressad potatis

Serverar: 4 portioner

Nyttiga frön förgyller denna fisk. Gott, enkelt och nyttigt!

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 400 g torskfilé
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 dl solroskärnor
  • 4 msk rivet citronskal (2 citroner)
  • ½ dl hackad färsk timjan
  • 25 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Servering
  • 2 dl smaksatt crème fraiche tex. paprika- & chili
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och koka den i saltat vatten tills den mjuknat, ca 20 minuter.
    2. Dela fiskfiléerna i portionsbitar. Blanda mjöl och salt på en tallrik. Vispa sönder äggen i en skål. Blanda solroskärnor, citronskal och timjan på en tallrik.
    3. Vänd fiskfiléerna i mjölet, sedan i äggen och sist i solrosblandningen. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. Stek fiskbitarna i omgångar på medelstark värme tills paneringen blivit gyllenbrun. Salta och peppra.
    4. Pressa potatisen i en potatispress och servera med panerade fiskfiléer, smaksatt créme fraiche och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben