Underbara kakor som går att variera i det oändliga!
Ingredienser
8 äggvitor
6 dl strösocker
3 dl strösocker
200 g malda hasselnötter
8 äggulor
3 dl grädde
100 g smält smör
2 msk vaniljsocker
Aluminiumformar
Instruktioner
Nötbotten:
Vispa äggvitorna hårt. Blanda strösocker och malda hasselnötter och rör ner i äggvitorna.
Lägg i aluminiumformar. Grädda i 175 °C i 10-15 minuter.
Vaniljkräm:
Blanda äggulor, grädde, smält smör och strösocker.
Koka detta försiktigt tills krämen tjocknar. OBS! Rör hela tiden, det bränner lätt fast och då är krämen förstörd.
Blanda i vaniljsocker när krämen har kallnat.
Fördela krämen i formarna.
Det går bra att frysa kakorna och sedan bara ta upp så många man behöver.
Garneras med grädde, bär, frukter, choklad - allt efter smak.
Jag brukar få ihop ca 27 stora bakelser eller 36 små.