Sommarbärkaka i långpanna

Serverar: 10 portioner

Dubbelsats till vanlig långpanna 35x40 cm.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 6-8 dl blandade bär, t ex blåbär, hallon och röda vinbär (färska eller frysta)
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 °C. Vispa äggen och sockret vitt och pösigt, gärna med elvisp. Sikta och rör ner mjölet.
    2. Smöra en form på ca 24x32 cm. Häll i smeten och bre ut den jämnt i formen.
    3. Strö över bären och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.
    4. Gör mjölkfri: Servera med mjölkfritt grädd- eller glassalternativ. Innehåller gluten

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    alda96 6 juli 2008

    om man vill göra det nyttigare så andvänder man sukketerr sötningsmedel

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben