Sommarbitar i långpanna

Långpannekaka, ljus botten med rosa glasyr, garnerat med kokos.

Ingredienser

  • Botten
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 150 g smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 100 g smör
  • 5 dl florsocker
  • 4 msk saftkoncentrat
  • 1 msk vaniljsocker
  • Garnering
  • 1,5 dl kokos
  • Instruktioner

    1. Botten: Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt vaniljsockret i äggvispet samt omväxlande mjöl och mjölk. Rör ner det smälta smöret.
    2. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd plåt, ca 30x40 cm. Grädda i ugn 200 grader ca 13 minuter (ska nästan vara färdiggräddad) + 3 minuter med glasyren.
    3. Glasyr: smält smöret, när ca 10 minuter av gräddningstiden har gått. Blanda florsocker och vaniljsocker och tillsätt det i smöret, rör om. Tillsätt saft (röd) koncentrat (oblandad) , jag har valt åkerbärssaft.
    4. Bred ut glasyren på den nästan färdiggräddade kakan och stoppa in den i ugnen igen och låt glasyren börja bubbla lite , ca 3-4 minuter.
    5. Ta ut kakan och strö direkt över med kokos. Låt kakan kallna. Skär i lagomt stora bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    jennt 25 mars 2011

    Absolut bästa kakan, hela familjen älskade den!

    Anneli 17 september 2020

    Ser att du hittat mitt recept. Detta recept har jag skapat och fler av mina recept hittar du på www.kokaihop.se :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben