Sommarfräsch pastasallad med gurka

Serverar: 6 portioner

Jättegott till grillat! För det mesta så får man pasta över, då är det perfekt att använda den till salladen.

Ingredienser

  • 250 g pasta
  • Dressing
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk vatten
  • 0,5 tsk italiensk salladskrydda
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl finhackade färska örtkryddor
  • Olika sorters sallat
  • 1 gul paprika
  • 1 röd lök
  • 0,5 gurka
  • 1 burk röda Kidneyböner
  • 16 svarta oliver
  • Parmesanost i flagor
  • Instruktioner

    1. Koka pastan. Blanda olja, citronsaft, vatten och salladskrydda. Låt den kokta pastan rinna av och blanda den sedan varm med dressingen. Låt pastan svalna. Blanda ner färska örtkryddor.
    2. Strimla sallaten, tärna paprikan. Skala och klyfta löken tunt, strimla gurkan. Blanda grönsakerna med pastan.
    3. Skölj bönorna i ett durkslag. Blanda ner bönor och oliver i salladen. Hyvla ev parmesanost över.

    Liknande recept

    1.5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben