Sommargratäng med sparris

Min absoluta favoritgrönsak i god potatisgratäng. Gott till t.ex. rostbiff, kassler och en god sallad.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • 200 g färsk eller fryst sparris
  • 1 dl riven ost, Allerum Präst
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Skala och skiva potatisen, koka den i grädde på svag värme i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Dela sparrisen i mindre bitar.
    4. Varva potatis och sparris i smorda portionsformar. Slå över grädden.
    5. Strö på ost och grädda i 20 minuter eller tills potatisen känns mjuk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben