Sommargryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En gryta som passar bra på sommaren tillsammans med kokt nypotatis.

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 1 gul lök
  • 1 burk (240 g) krossade tomater
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 3/4 dl vatten
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 msk svensk senap
  • 2 msk finklippt dill
  • 1 liten burk majskorn
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Strimla kasslern.
    2. Skiva löken tunt. Fräs den mjuk och glansig i en gryta. Tillsätt kasslern och låt fräsa några minuter.
    3. Tillsätt tomaterna, vatten, grädde, pepparrot, senap och dill. Låt koka ca 5 minuter.
    4. Tillsätt majskorn och låt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera med färskpotatis.

    Liknande recept

    5
    10 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben