Sommargryta med falukorv

Serverar: 4 portioner

Fyllig och god.

Ingredienser

  • 600 g falukorv
  • 3 msk smör
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 3 dl hönsbuljong av tärning
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1,5 msk senap grovkornig
  • Salt
  • Peppar
  • 1 st morot strimlad
  • 2 msk bladpersilja strimlad
  • 2 dl salladskål strimlad
  • Servering
  • Nypotatis
  • Instruktioner

    1. Fräs vetemjöl i smör och späd med buljong, mjölk och grädde. Koka ihop i ett par minuter. Vispa ner senap och smaka av med salt och peppar.
    2. Lägg i lök och morötter i såsen och låt dem koka med i 3-4 minuter.
    3. Skär falukorven i stavar och stek dem i smör. Blanda ner dem med grönsakerna samtidigt som salladskålen. Hetta upp och servera med nykokt färsk potatis. Strö lite fint strimlad bladpersilja över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben