Sommarlätt Retrogartäng

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 45 minuter

Ibland blir jag så sugen på mat från 70-talet. Det här är en "nytappning" av en gamal klassiker.

Ingredienser

  • 400 gr kassler
  • 4 dl ris
  • 1 liten ananasburk (konserv 225 g)
  • 1 dl spad från anansen
  • 1 msk majsena såsredning (ljus)
  • 1½ dl mellanmjölk
  • 1 msk majonnäs
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 dl riven ost med smak
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka riset enligt beskrivningen på förpackningen.
    2. Skär kasslern mindre i bitar, ca 2-3 cm. Lägg kasslern i en ugnsform. Skär ananasen i mindre bitar och lägg i formen.
    3. Gör såsen: Koka upp spadet från annanasen blanda i redningen och mjölken och låt koka upp. Blanda i så mycket mjölk att såsen får en lagom koncistens. Blanda i majonnäsen (och ev. en uppvispad äggula) vispa såsen hela tiden. Smaka av med salt och peppar.
    4. Häll det kokta riset över kassler och ananasen och häll såsen över. Ta en slickepott och blanda runt allt till en röra och platta till det hela helt lätt. Strö över den rivna osten.
    5. Gratinera i ugnen på 200 grader till formen fått färg, ca 25 min. Servera med en god grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben