Sommarlätt jordgubbstårta

Serverar: 10-12 portioner

En frisk, god och lättbakad tårta. Tårtbottnarna kan bakas i god tid innan och frysas.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 125 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 msk mjölk
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 1½ dl strösocker
  • 2 msk mandelspån
  • Fyllning
  • 1 paket citronfromage
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 l jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget. Blanda mjölet med bakpulver. Rör ner det i smeten omväxlande med mjölken.
    3. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 24 x 32 cm.
    4. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner sockret. Bred ut marängmassan över smeten och strö på mandelspånen.
    5. Grädda ca 20 min. Låt kakan svalna i långpannan och skär den sedan mitt itu till två tårtbottnar.
    6. Blanda till fromagen, enligt anvisningarna på paketet, men med ytterligare 1 dl vispgrädde. Halvera jordgubbarna.
    7. När det är dags att servera tårtan, lägger du samman bottnarna med den luftiga fromagen och jordgubbarna emellan.
    8. Vill man göra en större tårta är det bara att baka två bottnar och fördubbla fyllningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben