Sommarpaj med jordgubbar

Denna sommarpaj är den godaste jag någonsin gjort och ätit!!!

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • ca 225 g jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda vetemjöl och 1 dl sockret i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa.
    2. Jag använde mig av en form som är ca 25 cm. Blanda crème fraiche, vaniljsocker och ½ dl socker, rör så det blandas.
    3. Täck botten av formen med blandningen. Dela jordgubbarna och fördela över blandningen. Smula därefter mjölblandningen över jordgubbarna.
    4. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills den fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Ancki66 18 juli 2011

    Tack! Pajen blev underbar!!! Åt lite för mycket!!

    SusanneSj 22 juli 2011

    Visst var den god Anncki, man äter gärna lite för mycket...

    stepp11 1 oktober 2011

    Så himla gott! En favorit, helt klart.

    annicaw1 12 augusti 2015

    Jättegod paj mina vänner har aldrig ätit så god jordgubbspaj. Bjuder ofta på den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben