Sommarsallad med kalkon och jordgubbar

Serverar: 1 portioner

Tid: 20 minuter

Utmärkt sallad för en varm sommardag och man kan ta litet av varje och anpassa själv. På bilden är det en portion, som man kan göra så stor man vill.

Ingredienser

  • 2 dl vitkål eller annan kål
  • 4 cm purjolök
  • 75-100 g fetaost
  • 5 cocktailtomater
  • 4-5 kalkonskivor
  • 8-10 jordgubbar, färska
  • 2 tsk vinäger
  • 2 tsk rapsolja
  • 1-2 tsk honung
  • Instruktioner

    Strimla kålen fint, gärna med osthyvel. Purjolöken, fint skivad, sprid över kålen. Cocktailtomater, skurna i klyftor. Fetaost, smulad, mängd efter smak. Kalkonskivor, (typ tunna skivor), riv isär skivorna. Jordgubbar, färska, skivade. Vinäger, stänk över salladen. Rapsolja, ringla över salladen. Ringla gärna litet, litet honung över det hela.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    orchid 24 januari 2011

    Jag har skrivit dit mått på vitkålen: 2 dl vitkål eller annan kål Jag har ändrat stavningen på raden kalkonskivor till: riv isär skivorna

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben