Sommarsallad med solig dressing

Serverar: 4-6 portioner

Gott med sallad i sommar när det är varmt.

Ingredienser

  • Sallad
  • 1 ask ruccola, ca 150 g
  • 2 huvud romansallad
  • 1 huvud eklövssallad
  • 1 knippe vit eller grön sparris, nykokt, 1 cm stora bitar
  • 1 ask gula och röda cocktailtomater, i halvor
  • 1 dl pumpakärnor, rostade
  • ½ purjolök alt 1 knippa vårlök i tunna skivor
  • 1 dl russin eller färska fikon
  • Dressing
  • 1 äggula
  • ½ tsk citronsaft
  • ½ tsk socker
  • 1 tsk fransk senap
  • 1½ dl vispgrädde
  • Gräslök, finhackad
  • Dragon, finhackad
  • Salt
  • Svartpeppar, nymalen
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till salladen.
    2. Dressing: Vispa ihop ägg, citron, socker och senap. Tillsätt grädden under konstant omrörning. Smaka av med örter, salt och peppar. Ringla dressingen över salladen strax före servering.
    3. Servera till nygrillad kyckling för att göra salladen lite matigare.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben