Sommarsallad med sting

Serverar: 6 portioner

Imponera på dina gäster med den här färgrika och läckra salladen som smaksätts med en stark senapsdressing. 255 kcal/portion

Ingredienser

  • 2 tunna skivor bitt bröd
  • 3 msk olivolja
  • 4 morötter
  • 200 g majs
  • ½ gurka
  • ½ huvud isbergssallad
  • 6 msk lätt majonnäs, 32 %
  • 2 msk naturell yoghurt
  • 1½ msk dijonsenap
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 tomater
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär brödskivorna i ½ cm tärningar. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek brödtärningarna ca 1 minut tills de blivit gyllene och knapriga. Låt dem rinna av på hushållspapper.
    2. Skala och riv morötterna och låt majsen rinna av. Skiva gurkan tunt. Finstrimla isbergssalladen.
    3. Varva sallad, morötter, gurka och majs i en stor glasskål. Gör dressingen genom att blanda majonnäs, yoghurt och senap väl. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen i ett jämnt lager. Täck över salladsskålen med plastfolie och låt stå kallt fram till serveringen.
    4. Skölj tomaterna, skär i klyftor och lägg dem på salladen. Strö över krutongerna och persiljan och servera.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben