Sommarsallad under marängtäcke

Serverar: 4 portioner

En Kanadensisk dessert.

Ingredienser

  • 250 g jordgubbar
  • 2 stora, fullt utslagna fläderblomklasar
  • 6 basilikablad
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm ancho chili
  • 2-3 msk rött isvin eller annat rött dessertvin
  • 1 msk socker, eller efter smak
  • 1 äggvita
  • 2 msk socker
  • Instruktioner

    1. Skär jordgubbarna i små tärningar och lägg i en skål.
    2. Plocka loss fläderblommorna från sina stjälkar och klipp basilikabladen i smala strimlor.
    3. Blanda blommor, bladstrimlor, vaniljpulver och chili med jordgubbstärningarna.
    4. Häll över dessertvinet. Smaka av salladen och söta vid behov. Ställ att dra minst en timme.
    5. Vispa äggvitan och sockret till marängsmet (dvs, hårt skum).
    6. Fördela salladen i värmetåliga portionsskålar och täck med marängsmet. Grädda i ugnen på hög temperatur tills ytan på marängen fått ordentligt med färg.
    7. Passa noga - det går fort! (I 275 grader tog det mindre än en minut. Nästa gång ska jag prova lite lägre temperatur.)

    Liknande recept

    4
    30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben