Sommartårta med jordgubbssylt och hallon

Serverar: 1 portioner

Finns det något somrigare än en riktig jordgubbstårta? Genom att tillsätta gelatin utrört i iMat till Oatly vaniljsås får du en härlig vaniljkräm.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl Oatly iMat
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 3 dl jordgubbssylt
  • Vaniljkräm
  • 2 msk Oatly iMat
  • ½ gelatinblad, blötlagd
  • 2 dl Oatly Vaniljsås
  • Dekoration
  • 1 ask färska jordgubbar
  • 1 ask färska hallon
  • 1 myntablad, finhackat
  • Instruktioner

    1. Tårtbotten: Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt iMat. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i välsmord och bröad form ca 20 cm diameter, grädda i ugn vid 175°C i 30-40 minuter. Låt kakan svalna innan den delas i tre skivor.
    2. Vaniljkräm: Värm 2 msk iMat försiktigt och smält gelatinbladet däri. Vispa vaniljsåsen och tillsätt iMat med det smälta gelatinbladet i.
    3. Fyllning och dekoration: Skiva jordgubbarna på höjden och spara alla hela fina skivor till dekoration. Mosa jordgubbsresterna med gaffel och blanda det med övrig sylt.
    4. Fördela sylten mellan skikten och avsluta med att lämna toppen orörd.
    5. Jämna till tårtans kant genom att stryka ett tunt lager sylt runt om tårtan med hjälp av till exempel en stekspade. Tryck på jordgubbsskivorna runt om tårtan.
    6. Ställ tårtan i kylen medan vaniljkrämen färdigställs.
    7. Ta ut tårtan ur kylen och fördela vaniljkrämen på toppen. Placera hallon i en cirkel mitt på tårtan och skivor av jordgubbar utanför cirkeln.
    8. Strö hackad mynta på kanten och den är färdig att serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben