Somrig kasslergratäng med pepparrotstäcke

Serverar: 4 portioner

Ingen gratäng utan en god sås! Kassler, pepparrot och äpple passar ovanligt bra ihop.

Ingredienser

  • 2 äpplen
  • ½ purjolök
  • Smör
  • 400 g kassler
  • Pepparrotstäcke
  • 2 ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 1 dl riven ost
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • Kokt färskpotatis
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor, skalet kan vara kvar. Ansa purjolöken, skölj ur den och skär i fina skivor. Fräs äpple och purjolök i smör i en stor stekpanna så att det får lite färg. Skär under tiden kasslern i tunna skivor.
    3. Smörj en ugnsform och lägg äpple-lökfräset längs med kanterna. Lägg kasslern lite omlott i mitten av formen. Skilj äggulor från äggvitor.
    4. Blanda äggulor, majonnäs, créme fraiche, finriven pepparrot, riven ost, salt och peppar till en röra. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda försiktigt ner dem i pepparrotsröran.
    5. Bred röran över kasslern och gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills ytan fått fin färg. Servera med kokt färskpotatis och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben