Sorunda limpor

Serverar: 6 portioner

Kanongott! Barnen älskar dem....

Ingredienser

  • 1 l vatten
  • 2 pkt jäst
  • 1 pkt farinsocker
  • 1 msk salt
  • 3 ägg
  • 2 l rågsikt
  • 7-8 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Värm vattnet till 37 grader o lös upp jästen. Blanda i övriga ingredienser. Jäs 45 minuter. Baka ut till 6 bullar el 4 limpor, jäs igen i 45 minuter. Grädda bullar i 225 grader, 15-20 minuter. Grädda limpor i 175 grader , 30-40 minuter.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1
    5
    1 h 30 min
    2
    4

    Kommentarer (2)

    Bappi 22 juli 2008

    Håller med barnen för limporna var kanongoda, så det så :-)

    Bappi 17 november 2008

    Jag gör som min svägerska och blandar i lite russin också och det blir så gott, så gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben