Sotad fjordlax med sötpotatiskompott

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Går bra att göra med vilken sorts fisk som helst bara skinnet sitter kvar.

Ingredienser

  • 600 g sötpotatis
  • 1 stor citron
  • 2 msk florsocker
  • 1 stor rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 700 g laxfilé (med skinn)
  • Dressing
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sherryvinäger
  • ½ msk brun farin
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Nymalen peppar
  • Instruktioner

    1. Koka den skalade potatisen mjuk i saltat vatten. Grovriv skalet av citronen och pressa ur saften, spara 2 msk till dressingen (för 4 port). Koka ihop skal och saft med florsocker tills det blir en simmig lag. Skala och skiva rödlöken. Ta undan lite till garnering. Stek löken lätt i olivoljan. Mosa potatisen och tillsätt lök, citronlag med skal och persiljan. Varmhåll.
    2. Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen. Pressa i vitlöken.
    3. Dela laxen i 4 bitar (för 4 port). Halstra dem hastigt på hög värme i stekpanna med lite grovt salt, 3-4 minuter på var sida.
    4. Värm på dressingen så att den blir ljummen och servera laxen med potatiskompott och dressing.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben