Laxcarpaccio med parmesanost och rostade krutonger
Serverar: 4 portioner
Lax passar bra på påsk!
Ingredienser
300 g färsk lax
50 g parmesanost
3 msk pinjenötter
Blandade örter såsom dill, ärtskott, bladpersilja
Marinad
1,5 dl olivolja
Saften från 1/2 pressad citron
Salt
Nymalen vitpeppar från kvarn
1 nypa socker
Instruktioner
Låt laxen ligga i frysen en timme. Skär den i tunna skivor. bred ut dem på fyra tallrikar. Ansa och repa örterna. Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna tills de fått fin gyllene färg.
Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden och smaka av med salt och peppar och en nypa socker. Ringla marinaden över laxen. Ställ svalt i 20-25 minuter.
Arrangera örterna och parmesanosten samt pinjekärnorna över laxen. Avsluta med att ringla på lite marinad till. Strö gärna över några sotade brödkrutonger över laxen också som kontrast i konsistens.