Laxcarpaccio med parmesanost och rostade krutonger

Serverar: 4 portioner

Lax passar bra på påsk!

Ingredienser

  • 300 g färsk lax
  • 50 g parmesanost
  • 3 msk pinjenötter
  • Blandade örter såsom dill, ärtskott, bladpersilja
  • Marinad
  • 1,5 dl olivolja
  • Saften från 1/2 pressad citron
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar från kvarn
  • 1 nypa socker
  • Instruktioner

    1. Låt laxen ligga i frysen en timme. Skär den i tunna skivor. bred ut dem på fyra tallrikar. Ansa och repa örterna. Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna tills de fått fin gyllene färg.
    2. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden och smaka av med salt och peppar och en nypa socker. Ringla marinaden över laxen. Ställ svalt i 20-25 minuter.
    3. Arrangera örterna och parmesanosten samt pinjekärnorna över laxen. Avsluta med att ringla på lite marinad till. Strö gärna över några sotade brödkrutonger över laxen också som kontrast i konsistens.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben