Sotare med citronolja

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

God fiskrätt utan gluten, mjölk eller ägg.

Ingredienser

  • 2 msk mild olivolja
  • 2 tsk citronjuice
  • 1/2 tsk finhackad vitlök
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 16 hela rensade strömmingar
  • 2 msk flingsalt
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Rör ihop olja, citronjuice, vitlök och gräslök. Salta och peppar.
    2. Hetta upp en stekpanna tills den är rejält het. Strö i 1 msk flingsalt. Vänta några sekunder tills saltet börjar "poppa" lite. Sota/stek strömmingen i saltet 2-3 minuter på varje sida. Stek en omgång till. Lägg upp på tallrikar. Skeda över citronoljan.
    3. Tips! Servera med potatismos som passar vid respektive allergi.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben