Grilla sotarna på utegrillen, mums.
Ingredienser
1 kg hel strömming
1 dl vatten
1 msk salt
Olja till halstret
Dillsmör
75 g smör, rumsvarmt
1 dl finhackad dill
2 tsk pressad citron
2 krm salt
1 krm vitpeppar
Servering
Knäckebröd
Hackad rödlök
Rädisa
Dillvippor
Instruktioner
- Rensa strömmingen, men låt ryggbenet sitta kvar. Rör smöret smidigt, blanda med dill, citron och kryddor. Forma eventuellt till en rulle med hjälp av folie och lägg i kylen.
- Koka upp ca 1 dl vatten med 1 msk salt.
- Olja ett dubbelhalster. Lägg i några strömmingar och grilla dem över god glöd 2-3 minuter på var sida eller tills de fått fin mörkbrun färg.
- Lägg upp fisken på varmt fat och stänk saltvattnet, med t ex en brödpensel, över den nyhalstrade fisken.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Strömming, strömming och sotare...!
Sommardrömmen för många är att fånga sin egen fisk och tillaga den öve...