Sotare med dillsmör

Serverar: 4 portioner

Grilla sotarna på utegrillen, mums.

Ingredienser

  • 1 kg hel strömming
  • 1 dl vatten
  • 1 msk salt
  • Olja till halstret
  • Dillsmör
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl finhackad dill
  • 2 tsk pressad citron
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Servering
  • Knäckebröd
  • Hackad rödlök
  • Rädisa
  • Dillvippor
  • Instruktioner

    1. Rensa strömmingen, men låt ryggbenet sitta kvar. Rör smöret smidigt, blanda med dill, citron och kryddor. Forma eventuellt till en rulle med hjälp av folie och lägg i kylen.
    2. Koka upp ca 1 dl vatten med 1 msk salt.
    3. Olja ett dubbelhalster. Lägg i några strömmingar och grilla dem över god glöd 2-3 minuter på var sida eller tills de fått fin mörkbrun färg.
    4. Lägg upp fisken på varmt fat och stänk saltvattnet, med t ex en brödpensel, över den nyhalstrade fisken.

    Liknande recept

    30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Strömming, strömming och sotare...!
    Sommardrömmen för många är att fånga sin egen fisk och tillaga den öve...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben